Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Roslagsbro IF U17/Herr J

Följ

U17/Herr J

Följ oss för uppdateringar
Följ
Roslagsbro IF
Fotboll
U17/Herr J
Tabell
Lag M V O F P
1 Hallsta IK 04 16 15 0 1 45
2 Roslagsbro IF 1 15 8 0 7 24
3 Sunnersta AIF P04 Vit 9 5 0 4 15
4 Funbo IF P04 9 4 0 5 12
5 Rasbo IK P04 6 3 0 3 9
6 Unik FK P04 Röd2 7 2 0 5 6
7 Olands FF P04 svart 8 2 0 6 6
8 Väddö IF 9 2 0 7 6
9 Gamla Upsala SK P04 svart 5 1 0 4 3

Match

Gamla Upsala SK P04 svart

1 - 3
Yrsa 7-manna
15 maj 2016
16:00

Roslagsbro IF 1

Referat

Referat: Gamla Upsala SK P04 svart - Roslagsbro IF 1

Gokväll!
Det är en bra bit att åka till Gamla Uppsala. Definitivt en av de längsta resorna vi har med laget. Vi tryckte in oss i tre bilar och satte av för att kunna komma fram i god tid till matchen. Väl i Uppsala såg vi hur bensinmacksflaggorna bågnar i förgrunden till de gamla kungahögarna. Vinden rusade längsmed den av Yrsaplanerna vi skulle spela på. GUSK stod på schemat. En klubb som ofta har bra lag, detta lag var inget undantag.

Idag var det Jonas, Loke C, Fabian, Loke F, Hugo L, Filip, Nisse, Isac och Jonathan S som var kallade. Jonas var lovad målväktarjobbet då han haft lite halsont under helgen.

Vi hade en spelplan,
- Positionerna på plan, ligg tätt på motståndarna
- Passningsorienterat
- Pressen, att visa hunger för att stressa motståndaren i uppbyggnadsspelet och att kunna hugga på returer.

Kapten för dagen, Filip, fick se ett mynt förkunna att vi skulle få motvind i första halvan av de tre perioderna matchen spelades. Vi trevade lite efter spelet i början, första fem minuterna hade vi svårt att komma till bollen. Vi kom lite efter i varje situation och Jonas fick tidigt plocka ut en boll ur målet (3'). Men vartefter tiden gick kom vi närmre och närmre motståndaren. Vi fick tag på bollen och därefter började vi etablera anfallsspelet. Vi kunde börja få anfall genom fina korridorpassar från Isac och Fabian. Vi fick genom ett sådant anfall fram bollen i banan och kunde passa oss vidare och få till avslut. Ett av dessa gav en retur som Filip kunde trycka in (8'). Det var en bra typ av kamp där vi växlade lite chanser. Vi hade viss tur i en situation där GUSK lyckas med konsstycket att få tre ribbträffar, Jonas tippade minst en av dessa snyggt i ribban genom en reflexräddning från nära avslutshåll. Det var annars svårt när vinden tog tag i bollen och luftspelet blev helt klart annorlunda i denna match.

Vi är nöjda med spelet i första perioden, andra fortsätter i samma stil. Vi lyckas lyfta spelet ytterligare. Jonathan S har en riktigt svår uppgift med två riktigt storväxta tekniska spelare som gärna huserar centralt, men han lyckas flera gånger vrida eller vända bort dessa med fin teknik och när han ser spelet (som han ofta gör) kommer alltid farliga och hotande bollar på djupet. Både Loke C, Hugo L och Loke F får fina bollar där de kommer till avslut eller skapar målchanser. Nisse lyckas oftare och oftare att vinna boll vilket även det leder till att vi kan behålla bollen högt upp i banan och jag tror att både Hugo L och Loke C är inblandade i en serie skottförsök som blockas efter en hörna. De lyckas inte få bollen genom GUSK täta mittlås, men när bollen rullar snett bakåt i straffområdet kommer en inrusande Filip åt att avsluta. Returen går som senast in i mål (30') precis innan den duktige domaren förkunnar sidbyte. Våra grabbars vindpinade och ofrivilliga backslicks förbyts därmed till typiskt brittpopinfluerade framkamsfrillor. Ja, emellanåt blåste det så mycket. Slutet av andra och inledningen av tredje är mycket kamp. Kamp om att komma igenom. GUSK försöker ofta komma igenom centralt, vi försöker få ut boll på kant. En slump kom att avgöra kampen. Jonas skall göra utkast, men finner inte något kort passningsalternativ, därför bestämmer han sig för att kasta långt, på våra offensiva Hugo L och Loke C samt Loke F. Han väljer ett långt centralt utkast. Vinden tar bollen och för den ända nedåt strafflinjen innan den studsar. GUSK annars duktige keeper väljer att försöka tippa bollen som flyr över huvudet i en lång vindsförstärkt båge. Tippningen går i mål och vi kan sedan fokusera mer defensivt. Tiden löper sedan på, vi stressar lite mot slutet men GUSK kommer inte närmre trots ett par fina avslut.

En burgare påväg hem och en kämpainsats i 3*20 minuter. Vi hade vindarna med oss idag och även påväg ut ur Uppsala bågnade bensinmacksflaggorna som en sista hälsning till oss.

(1-1, 0-1, 0-1 gav totalt 1-3)

Vi tackar GUSK, deras trevliga tränare, domaren och publiken för dagens medverkan. Vi lovade sol och värme till returmatchen, hoppas vi kan hålla det.
Go Robro!
Anders och Robban.



Andra möten i serien

sön 21 aug 2016, 10:00 Roslagsbro IF 1 - Gamla Upsala SK P04 svart 11 - 2